Publicitat
Publicitat

Almenys tres morts en un atemptat amb un artefacte explosiu a Bogotà

L'atemptat va tenir lloc en els lavabos d'un centre comercial al nord de la capital colombiana

Almenys tres dones, dues de colombianes i una de francesa de 23 anys, ha perdut la vida després de l'atac amb un artefacte explosiu en un centre comercial al nord de Bogotà, la capital de Colòmbia. Segons han informat les autoritats de la capital colombiana, l'autoria de l'atac encara no se sap. L'alcalde de Bogotà, Enrique Peñalosa, ja havia informat que hi havia una estrangera entre les víctimes de l'atac.

L'atemptat va tenir lloc cap a les 17.00 (les 22.00 hora catalana) als lavabos del segon pis del Centro Comercial Andino, al nord de Bogotà. Almenys nou persones van resultar ferides, una de les quals encara està crítica. "És un atemptat terrorista covard que rebutgem", ha afegit Peñalosa, que ha anunciat que l'exèrcit i la policia estan buscant els autors.

Després de les explosions, les autoritats van ordenar l'evacuació del centre comercial i van tallar la circulació dels carrers de més a la vora. L'atemptat va passar durant la jornada 'Bogotá despierta', en què els comerços de la ciutat estaven oberts fins a mitjanit.

El president colombià, Juan Manuel Santos, ha expressat a través del seu compte de Twitter la seva solidaritat amb les víctimes i ha assegurat que ha demanat al director de la policia, el general Jorge Hernando Nieto,  que dirigeixi la investigació i el tingui al corrent dels fets". A més, aquest diumenge el president visitarà la zona.