Publicitat
Publicitat

Almenys 23 ferits lleus durant l'aterratge d'un avió al Canadà

L'aparell, un Airbus 320 –el mateix de la tragèdia dels Alps-, va sortir de la pista enmig d'unes condicions meteorològiques adverses

23 persones han resultat ferides lleus durant l'aterratge d'un avió d'Air Canada a l'aeroport de Halifax. En l'aparell, que procedia de Toronto, hi viatjaven 133 passatgers i 5 membres de la tripulació. L'avió, un Airbus A320 –el mateix model de l'avió de Germanwings sinistrat als Alps francesos– va sortir de la pista en el moment de l'aterratge, quan queia una forta nevada i hi havia poca visibilitat, segons mitjans locals.

"Tots els passatgers i tripulants han desembarcat de l'avió", ha indicat la companyia, que ha confirmat que 23 persones han resultat ferides però cap d'elles de gravetat, tot i que totes han sigut traslladades a hospitals locals "per ser objecte d'observació i rebre tractament". 18 dels afectats ja han estat donats d'alta. Un portaveu de l'aeroport, en canvi, eleva la xifra de ferits a 25. L'incident ha obligat a tancar l'aeroport de Halifax.

L'avió "ha tingut un aterratge molt difícil", ha explicat Peter Spurway, portaveu de l'aeroport. El morro de l'aeronau ha quedat destrossat i ha patit greus desperfectes en una ala. El passatger Randy Hall ha explicat que l'aparell ha sobrevolat en cercles l'aeroport durant mitja hora a l'espera del moment oportú per aterrar, i que durant el descens s'ha vist "una forta llum". Segons la CBC, s'estudia la hipòtesi que l'avió hagi pogut tocar un cable o pal de la llum, si bé això no s'ha confirmat oficialment.