Publicitat
Publicitat

Almenys 23 morts i desenes de ferits en un xoc entre dos trens al sud d'Itàlia

L'accident ha tingut lloc a la regió de la Pulla, entre les localitats de Corato i Andria

Almenys 23 persones han mort i una cinquantena han quedat ferides (almenys 18 del les quals en estat greu) aquest dimarts en un xoc entre dos trens al sud d'Itàlia. L'accident, del qual es desconeixen les causes, ha tingut lloc a la regió de la Pulla, entre les localitats de Corato i Andria i relativament a prop de Bari.

Diverses unitats d'emergència del cos de bombers i ambulàncies s'han desplaçat al lloc dels fets, en una zona deshabitada on hi ha un camp d'oliveres. " Crec que hi ha molts morts", ha dit el comandant de la brigada local de bombers, Riccardo Zingaro, a Rai TV, de manera que el nombre de víctimes mortals podria augmentar.

El president de la provincia de Barletta-Andria-Trani, Giuseppe Corrado, ha recordat als mitjans locals que es necessita sang del grup zero als hospitals d'Andria i Barletta, als quals han estat traslladats els ferits. Entre ells hi ha diversos nens, ja que la línia de tren és utilitzada habitualment per estudiants famílies i treballadors.

El xoc ha tingut lloc cap a les 11.30 hores i la companyia estatal Ferrovie dello Stato ha comunicat que els trens afectats estan gestionats per Ferrotramviaria, una companyia privada que s'encarrega d'aquesta línia, segons informa Efe.

L'alcalde de Corato, Massimo Mazzilli, ha dit a través de les xarxes socials que l'accident és "un desastre, com si hagués caigut un avió", mentre que el primer ministre, Matteo Renzi, que ha interromput la seva visita a Milà (nord) i preveu visitar la zona del sinistre aquesta tarda, ha qualificar l'accident de succés "dramàtic" i ha dit que el ministre d'Infraestructures, Graziano Delrio, i el cap de la Protecció Civil, Fabrizio Curcio, s'han desplaçat al lloc dels fets per coordinar les tasques de rescat.

Deliro ha explicat en un comunicat que dos inspectors estan investigant 'in situ' les causes de la col·lisió entre els dos trens, encara desconegudes.