Publicitat
Publicitat

Arrestats 22 sospitosos de participar en el linxament d'un violador a l'Índia

Milers de persones van treure de la presó el presumpte agressor sexual la setmana passada i el van apallissar fins a la mort

La policia índia ha arrestat almenys a 22 sospitosos de formar part del linxament la setmana passada d'un suposat violador després treure'l a la força d'una presó en una localitat del nord-est de l'Índia, ha informat aquest dilluns una font policial. Les forces de seguretat van arrestar els sospitosos després d'identificar-los través dels vídeos que circulen per Internet, en què es veu a milers de persones matar a cops el violador, ha dit l'inspector de la policia local, Wabang Jamir, al diari 'The Hindu'.

Segons l'inspector, la Policia té previst realitzar més detencions en les pròximes hores i ha declarat que tant els missatges de text a través dels mòbils com d'Internet han estat bloquejats a la regió fins demà per evitar "tensions".

El linxament es va produir dimecres passat a la ciutat de Dipamur, quan un grup de persones va penetrar en una presó i van treure del recinte Syed Farid Khan, que estava acusat de cometre una violació i que va morir a causa de les ferides. La multitud va lligar el cadàver de Khan a la Torre del Rellotge de Dipamur, on tenien intenció d'executar-lo en públic si no hagués mort en el trajecte des de la presó, situada a set quilòmetres.

Dipamur es troba sota toc de queda, el que ha provocat que comencin a escassejar els productes de primera necessitat a la localitat. El succés arriba enmig de la polèmica que aquests dies envolta l'Índia, suscitada per un documental de la BBC sobre la violació i mort d'una jove a 2012, que inclou un entrevista en què un dels condemnats, a la presó, culpa la víctima del que ha passat.

La violació i mort de la jove el 2012 va provocar protestes sense precedents per la situació de la dona al país asiàtic i va forçar el Govern a endurir les penes per delictes sexuals, que des de llavors omplen les pàgines dels mitjans de comunicació.