Publicitat
Publicitat

Assassinat a Indonèsia un activista en contra del conreu d'oli de palma

El jove denunciava irregularitats en algunes empreses productores

L'ecologista Jopi Peranginangin, crític amb les empreses d'oli de palma i la desforestació, ha mort aquesta matinada després de rebre diverses punyalades a Jakarta, segons informen els mitjans locals.

Jopi, membre de l'Aliança de Pobles Indígenes de l'Arxipèlag  (Aliansi Masyarakat Adat Nusantara, AMAN) d'Indonèsia, va ser atacat, després d'abandonar un cafè, per un grup de desconeguts.

Nascut el 1976 a Kisaran, al nord de Sumatra, l'activista era conegut per les seves crítiques a les irregularitats d'algunes empreses d'oli de palma, molt demandat per fabricar biocombustible i que requereix enormes extensions de terra per al seu conreu.

El març passat, l'AMAN va denunciar que els pobles indígenes que viuen a les jungles de l'arxipèlag indonesi són víctimes de nombroses violacions dels drets humans i "molts" es troben "amenaçats per la demanda mundial creixent de fusta, carbó, oli de palma i minerals". L'AMAN és el grup d'aborígens més gran del món, integra 2.244 comunitats formades per milions de persones.