Quatre assaltants morts en l'assalt al barri de les ambaixades de la capital de Burkina Faso

Un grup armat ha atacat la zona pròxima a l'ambaixada francesa i l'oficina del primer ministre

Quatre presumptes terroristes han estat "neutralitzats" durant l'atac d'aquest divendres a la zona diplomàtica de la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, que ha provocat diversos incendis i enfrontaments amb les forces de seguretat a prop de l'ambaixada de França i de l'oficina del primer ministre. En un principi s'ha apuntat que l'objectiu de l'atemptat fos l'ambaixada francesa però la proximitat amb la residència del primer ministre burkinabès i d'edificis militars fa augmentar la confusió. L'ambaixador ha informat a Twitter d'"atacs en curs" a la ciutat i ha reclamat prudència però no ha fet cap referència a estar patint l'atemptat en primera persona.Treballadors de la televisió nacional burkinesa asseguren que cinc persones armades han baixat d'una camioneta al crit de "Allah-o-akbar" (Al·là és gran) abans de començar a disparar i de calar foc al vehicle. La cadena sí que  parla d'un "intens incendi a l'ambaixada de França" i que els assaltants "han començat a disparar contra els gendarmes a la seva arribada", mentre que el portal de notícies Burkina24 parla d'un "atac armat en marxa (.. .) a prop de l'oficina del primer ministre" i l'Estat major.En un comunicat, les forces de seguretat han confirmat que l'atac s'ha comès en les proximitats de l'oficina del primer ministre i de la rotonda de les Nacions Unides, zona propera també a les ambaixades de Bèlgica i Dinamarca, així com als ministeris d'Afers Exteriors i Economia.

França cobra encara la taxa del colonialisme

Altres informacions asseguren que la caserna general de l'exèrcit i l'Institut Francès també són "blanc d'atacs simultanis", i que un "fum intens" emana de les esmentades instal·lacions militars, on, segons testimonis, s'han produït fortes explosions, informa l'agència Efe

El director general de la Policia, Jean Bosco Kienou, ha considerat en declaracions a Efe, que "té l'aparença d'un atac terrorista".  Els trets ara es produeixen de forma intermitent i hi ha helicòpters sobrevolant la zona de la legació francesa.

Burkina Faso s'havia lliurat dels grans atemptats terroristes però el 2016 i el 2017 en va patir dos a gran escala que van ocasionar desenes de víctimes mortals. El 2015, després d'una revolta popular que va aconseguir derrocar el dictador Compaoré, el país va estar regit per un govern militar fins a les eleccions que va guanyar Roch Marc Christian Kaboré, actual president.