Publicitat
Publicitat

Atemptat suïcida al temple de Luxor, al sud d'Egipte

Quatre egipcis han resultat ferits en l'atac, mentre que les forces de seguretat han matat dos dels atacants

El temple de Karnak, a la ciutat de Luxor, al sud d'Egipte, ha patit aquest dimecres un atac suïcida. Segons el ministeri de l'Interior egipci, les forces de seguretat han frustrat l'atac, han matat un dels assaltants, n'han ferit un altre de gravetat i un tercer ha mort de camí a l'hospital.

Els atacants han intentat assaltar una tanca de seguretat custodiada per policies que dóna accés a l'aparcament del recinte del temple. Els agents han obert foc i han aconseguit frenar tres dels assaltants, mentre que un quart ha pogut traspassar la tanca i immolar-se.

Les primeres informacions oficials apunten que quatre persones han resultat ferides: dos propietaris d'una tenda de records i dos policies. També assenyalen que no hi ha cap turista entre els ferits.

El ministre d'antiguitats egipci ha donat ordres d'incrementar la seguretat a tots els monuments d'arreu del país en coordinació amb el Ministeri de l'Interior.

Aquest atac terrorista fallit és el primer dut a terme a prop dels temples de Luxor des de l'inici de l'onada d'atacs contra les forces de seguretat ara fa dos anys.