Publicitat
Publicitat

EL BCE amplia la injecció de liquiditat per evitar el 'corralito' a Grècia

Els dipòsits bancaris han caigut 3.000 milions d'euros aquesta setmana

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit ampliar la provisió urgent de liquiditat per als bancs de Grècia  després de la intensificació de la fugida de capitals.

El sistema de liquiditat d'emergència (ELA) preveu injectar diners al banc central per evitar el col·lapse del sistema financer. Així es garanteix el funcionament del sistema bancari fins dilluns, quan està prevista la reunió d'urgència dels caps d'estat i de govern de l'eurozona, que ha de decidir si hi ha acord amb Atenes pel programa de rescat del país.

La reunió per teleconferència per discutir una petició d'augment de la provisió urgent de liquiditat de més de 3.000 milions d'euros del Banc de Grècia s'emmarca dins d'un procediment normal, segons fonts pròximes a la situació.

La petició, que respon a l'augment de la fugida de dipòsits dels bancs grecs, es produeix l'endemà que el BCE augmentés en 1.100 milions d'euros la provisió urgent de liquiditat per als bancs grecs, fins al màxim de 84.100 milions d'euros.