Publicitat
Publicitat

El BCE està convençut que Grècia continuarà a la zona euro

L'entitat insta el país hel·lènic a arribar a un acord amb els seus creditors internacionals

El Banc Central Europeu (BCE) s'ha mostrat aquest dijous convençut que Grècia continuarà a la zona euro i ha instat el país a arribar aviat a un acord amb els seus creditors internacionals. El vicepresident del BCE, Vítor Constancio, va afirmar durant la presentació de l'últim informe d'estabilitat financera que "legalment no és possible" expulsar un país de la zona euro, sinó que ho ha de sol·licitar voluntàriament el país mateix.

"Assumim que no passarà, estic convençut que no passarà", ha assenyalat Constancio sobre la possibilitat que Grècia surti de la zona euro. El vicepresident ha qualificat la situació de "molt difícil", però creu que Europa té més instruments que el 2007 i el 2011 per contenir un contagi de Grècia a altres països de la zona.

En aquest últim informe, el BCE afirma que les posicions fiscals segueixen sent precàries en alguns països. "Els riscos d'impagament del deute sobirà de Grècia han augmentat notablement a causa de l'increment de la incertesa política en els últims mesos", apunta.

Així doncs, el BCE destaca que el sector bancari grec ha patit importants sortides de dipòsits, ha perdut accés al mercat majorista de finançament i s'ha deteriorat la qualitat dels seus actius. L'entitat insta Grècia a arribar a un acord amb els seus creditors perquè, si no és així, posarà en risc les condicions amb les quals es financen altres països de la zona euro.

2018 anàlisi