Publicitat
Publicitat

La participació final a les eleccions a Israel ha estat del 71,8%, 4 punts més que el 2013

El vot àrab ha crescut des del 54% fins al 67-68%, segons la Llista per la Unitat Àrab

La participació en les eleccions generals d'aquest dimarts a Israel ha estat finalment del 71,8%, quatre punts per sobre de la de la de 2013 i la xifra més alta des de 1990.

L'índex històric de participació global a Israel se situa entorn del 77,3%, el 1990, encara que en l'última dècada i mitja ha caigut per sota del 70% i en els últims comicis, fa només dos anys, va ser del 67,8%.

El vot àrab ha crescut considerablement des del 54% de les eleccions de 2013 fins al 67% d'aquest comicis, segons fonts de la coalició Llista per la Unitat Àrab.

Entre els incidents més destacats de la jornada electoral hi ha una denúncia del partit sefardita Shas que ha acusat una emissora ultraortodoxa de fer propaganda electoral i la detenció del president d'un col·legi electoral sota sospita de frau.

Prop de 5,9 milions d'israelians estan cridats a participar en unes eleccions anticipades que va convocar Benjamin Netanyahu després de precipitar la crisi amb els seus socis de govern, Tzipi Livni i Yair Lapid, i convençut que passaria la revàlida amb facilitat. Però els col·legis electorals han obert aquest dimarts amb uns sondejos que donen un empat entre el partit de Netanyahu, el Likud, i l'aliança de centreesquerra que lidera Isaac Herzog. Cap dels dos, però, obté més del 25% dels vots, en un fragmentat panorama polític que no permet descartar cap escenari de coalició entre els 120 diputats de la futura Knesset.