Publicitat
Publicitat

'The Guardian': "Els 'indignats' poden governar Barcelona i Madrid després de l'èxit a les eleccions locals"

Les grans capçaleres destaquen la patacada del PP i l'auge de Podem i Ciutadans

The Guardian: "Els 'indignats' poden governar Barcelona i Madrid després de l'èxit a les eleccions locals"

"L'activista antipobresa Ada Colau, escollida alcaldessa de Barcelona mentre la batalla per la capital enfronta una comtessa i una excomunista"

BBC: "Eleccions espanyoles: Podem i Ciutadans avancen"

"Els nous partits espanyols anticorrupció pugen a les eleccions locals i regionals, en detriment dels grans partits tradicionals".

Financial Times: "El partit governant a Espanya pateix fortes pèrdues regionals"

"El governant Partit Popular d'Espanya ha patit fortes pèrdues en la cadena de les eleccions regionals i locals de diumenge, mentre dos moviments emergents han obtingut guanys espectaculars a costa dels partits tradicionals. El canvi polític es produeix enmig de la ira dels votants per una sèrie d'escàndols de corrupció que han sacsejat el PP en els últims anys, juntament amb la persistent consternació per la recent crisi econòmica i l'elevada taxa d'atur. L'economia d'Espanya s'ha recuperat de la recessió i està en camí de créixer fins a un 3% aquest any, però el resultat demostra que la recuperació encara no ha millorat les perspectives electorals del govern".

The Times: "Els 'indignats' prenen el poder i els espanyols menystenen el vell ordre"

"Candidats de l'esquerra emergent han assaltat el poder a Barcelona i semblen preparats per forçar el seu camí al govern arreu d'Espanya després de les eleccions municipals d'ahir, que amenacen de capgirar el vell ordre polític al país".

The Daily Telegraph: "El partit de govern a Espanya, castigat a les eleccions locals"

"Els electors de les dues ciutats més grans del país han situat les líders de noves plataformes ciutadanes encara no provades a la 'pole position' per convertir-se en alcaldesses".

Europe 1: "Ofensiva històrica dels 'indignats' a les eleccions municipals"

"Després de diversos anys d'una austeritat severa i d'escàndols repetits al si de la classe política, les eleccions municipals de diumenge a Espanya s'anunciaven incertes. I ho han estat: l'escrutini ha estat marcat per un fort impuls de les llistes sorgides del moviment dels 'indignats'".

Le Figaro: "Eleccions locals a Espanya: cap a aliances inevitables"

"La dreta en primer lloc a nivell nacional, però sense revalidar la majoria absoluta als territoris on s'han celebrat aquest diumenge eleccions municipals i regionals. Nous partits d'esquerra i de centre són ara ineludibles per governar".

Le Monde: "Espanya: ofensiva històrica dels 'indignats'"

"Espanya travessa un tomb polític a les eleccions regionals i municipals de diumenge. El bipartidisme que organitza la vida política des de fa 40 anys trontolla davant l'ofensiva de noves forces polítiques Ciutadans (centre) i Podem (esquerra radical)".

Libération: "Els 'indignats', a les portes de Madrid i Barcelona"

"E ls espanyols han fet un advertiment sever a l'establishment polític, entreobrint les portes de Barcelona i Madrid als 'indignats'".

The New York Times: "El partit del govern perd el control mentre l'esquerra creix a Espanya"

"Subratllant la creixent fragmentació de la política espanyola, dues polítiques d'esquerres estan a punt de prendre el poder als ajuntaments de Madrid i Barcelona, les dues ciutats més grans d'Espanya". 

Left.gr (diari digital de Syriza): " Espanya: històrica victòria de Podem a Barcelona i Madrid, sota el col·lapse del PP de Rajoy", amb fotos d'Ada Colau celebrant el triomf i de quan era activista de la PAH, detinguda per dos policies.

Podem i Ciutadans són els grans guanyadors de les eleccions locals a Espanya . El Partit Popular de Rajoy ha perdut 2,5 milions de vots i sis de les deu autonomies, que governava amb majoria absoluta des del 1995, mentre que a les altres quatre necessiten l'ajuda dels "Ciutadans",
que han obtingut menys vots dels esperats.

Al Jazira: "El partit de govern a Espanya pateix una forta davallada a les eleccions regionals"

"El Partit Popular, que governa a Espanya, ha patit una pèrdua històrica a les eleccions regionals davant nous partits de base, després de quatre anys de fortes retallades i una sèrie d'escàndols de corrupció. Els nous Ciutadans, un partit pro mercat, i Podem, una formació antiausteritat, han obtingut importants victòries".

Der Spiegel: "Gir a l'esquerra a Espanya"

"Grècia es repeteix a Espanya? Igual que a les últimes eleccions al Parlament grec Syriza va triomfar, ara els partits protesta Podem i Ciutadans celebren un gran èxit a Espanya". 

Frankfurter Allgemeine: "Daltabaix dels conservadors, ascens de Podem"

"Les eleccions regionals i municipals a Espanya acaben amb un daltabaix electoral del partit conservador que governa, que no obstant es manté com a primera força. Podem dóna la sorpresa a Madrid a Barcelona".

Die Welt: "Podem sorprèn a les eleccions municipals a Espanya"

"Eleccions sense guanyador clar: a les eleccions municipals, els conservadors, que governen, pateixen una gran pèrdua de vots, però es mantenen com a primera força. Podem sorprèn a dues ciutats".

Süddeutsche Zeitung: "Els partits espanyols n'hauran d'aprendre"

"Els conservadors del primer ministre Rajoy han estat castigats pels electors espanyols. El partit d'esquerra Podem emergeix, tot i que encara està molt lluny de marcar el destí del país. Els partits espanyols hauran de treballar ara per tancar governs de coalició". 

Página 12: "Barcelona en mans dels 'indignats'"

"La victòria del front de moviments d'esquerra Barcelona en Comú, liderat per Ada Colau i integrat per Podem, és la síntesi de les eleccions municipals i regionals espanyoles en les quals el governant Partit Popular ha perdut 2,5 milions de vots respecte de les eleccions del 2011. A Madrid, el PP s'imposa, però queda en minoria davant els resultats obtinguts per altres partits, entre ells, Ahora Madrid, un altre emergent del 15-M".

La Reppublica: "Eleccions a Espanya: Podem guanya a Barcelona, el PP, el més votat a Madrid"

"El duel entre la "vella" i la "nova" política a Espanya encara no s'ha desxifrat en el tancament de les urnes, però dels primers resultats es dedueix que les forces que van sorgir des de la base, Podem i Ciutadans, s'estan preparant per ser protagonistes de les institucions locals, la primera gran prova per davant de les eleccions generals del novembre".

La Stampa: "Boom de Podem a les municipals d'Espanya: victòria a Barcelona i frec a frec a Madrid"

"Gràcies a dos candidats independents el moviment nascut dels carrers indignats podria prendre el poder a les dues principals ciutats d'Espanya. La nova alcaldessa de Barcelona es diu Ada Colau i prové d'un moviment contra els desnonaments. A Madrid, en canvi, podria ser Manuela Carmena, involucrada des dels tribunals en la protecció dels drets humans, que està en segon lloc, però amb el suport dels socialistes podria convertir-se en la primera ciutat".

Telesur: "Pablo Iglesias: comença a escriure's la fi del bipartidisme"

"El secretari general i eurodiputat de Podem, Pablo Iglesias, va mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts en les eleccions autonòmiques i municipals d'aquest diumenge a Espanya, on es va poder trencar el llarg bipartidisme que dominava l'esfera política".

Jornal de Notícias: "PP i PSOE, amenaçats pels nous partits"

"Les eleccions municipals i autonòmiques redissenyen el mapa polític espanyol. A pocs mesos de les eleccions legislatives els dos principals partits (PP i PSOE) veuen créixer els emergents Podem i Ciutadans. El PP venç a l'Ajuntament de Madrid per poc. A Barcelona guanya una candidatura ciutadana amb el suport de Podem".

Público: "El PP perd l'hegemonia i resisteix per poc com a força més votada"

"Nous partits entren a tots els Parlaments regionals i municipals i confirmen que el bipartidisme de sempre ja no dicta les regles. "Som una revolució democràtica imparable", diu la nova alcaldessa de Barcelona, que té el suport de Podem".