Publicitat
Publicitat

Itàlia

Berlusconi reclama una revisió de la seva condemna per frau fiscal

L'ex primer ministre italià diu que té nous testimonis per demostrar la seva innocència. El Cavaliere s'enfronta dimecres a un vot en què el Senat podria treure-li l'escó

L'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi ha anunciat aquest dilluns que demanarà una revisió de la condemna que va rebre pel cas Mediaset, pel qual el Tribunal Suprem del seu país va condemnar-lo a quatre anys de presó per frau fiscal l'agost passat.

En una roda de premsa a la seu del seu partit, Forza Italia, el polític i empresari ha anunciat que té dotze testimonis, set d'ells "completament nous", que li permetran demanar una revisió del cas. La crida del Cavaliere arriba pocs dies abans que el Senat voti dimecres per decidir si retiren l'escó a Berlusconi.

L'empresari s'ha dirigit, en particular, als senadors del Partit Demòcrata de l'actual primer ministre, Enrico Letta, disposats a votar a favor de la retirada del seu escó. Els ha demanat un acte de responsabilitat en resposta a la coalició governamental que van formar per treure el país del bloqueig polític després de les eleccions del febrer.

Berlusconi ha alertat que seria una "autèntica irresponsabilitat fer caure un líder polític que ha sigut primer ministre diverses vegades". "Això trepitjaria els principis essencials de la vida política –ha dit–, reflexioneu abans de prendre una decisió tan greu".