Publicitat
Publicitat

Berlusconi s'equivoca de míting i demana el vot per al candidat de Renzi a Milà

Va arribar en cotxe i escortat a una festa al carrer, va preguntar com es deia el candidat i durant uns minuts va estar demanant el vot per al representant del Partit Democràtic

L'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi es va equivocar de míting divendres, en el tancament de campanya de les eleccions locals a Milà. En arribar a la placa central de Segrate, als afores de la ciutat italiana, es va trobar amb una festa amb música, va baixar del cotxe amb els seus guardaespatlles, va preguntar a algú com es deia el candidat i durant uns minuts va estar demanant als assistents el vot per a l'home equivocat. "Voteu pel Paolo, compto amb vosaltres, els joves", els va dir. Però Paolo Micheli és el candidat del Partit Democràtic de l'actual primer ministre Mateo Renzi, enfrontat a Forza Italia, la formació del Cavaliere. L'episodi el recullen els diaris italians Corriere della Sera i La Repubblica.

Els assistents al míting es van quedar estorats en veure Berlusconi envoltat de sis guardaespatlles passejant-se per la plaça. Quan els seus ajudants el van advertir de l'error, Berlusconi va tornar a pujar al cotxe i va marxar ràpidament. En realitat, la candidata de Forza Italia a l'alcaldia de Segrate és una dona, Tecla Fraschini, que l'estava esperant en un míting a prop d'allà.

El candidat ha fet broma de l'incident al seu compte de Facebook assegurant que amb el suport del Cavaliere té la victòria garantida.

 

Vint milions d'italians estan cridats a les urnes aquest diumenge a les eleccions municipals i regionals. Es tracta del primer test per al primer ministre Mateo Renzi, després de guanyar les generals amb un 40% dels sufragis. Les eleccions també es consideren una prova de foc per a Berlusconi, de 78 anys, que malgrat tots els escàndols judicials en què està immers ha anunciat que vol tornar a la política.