Publicitat
Publicitat

Bernie Sanders dóna el seu suport a Hillary Clinton

Els dos candidats demòcrates s'uneixen per fer front a Donald Trump a les eleccions presidencials del novembre vinent

Bernie Sanders ha fet oficial el seu suport a la seva rival al Partit Demòcrata, Hillary Clinton. En una compareixença conjunta, Sanders ha agraït el suport dels seus votants, s'ha mostrat orgullós de la campanya que ha fet i ha anunciat que dóna l''endorsement' a l'ex primera dama.

"Sóc aquí per explicar de la manera més clara possible per què dono suport a Hillary Clinton", ha començat Sanders. Ha destacat els principals temes de campanya - com ara les taxes universitàries, el canvi climàtic, o la desigualtat - i s'ha mostrat convençut que Clinton els defensarà. Durant el seu discurs, el candidat demòcrata ha afirmat que "farà el possible perquè Clinton sigui la propera presidenta dels Estats Units".

Al seu torn, Hillary Clinton ha tornat els agraïments a Sanders i ha afirmat que amb la seva ajuda podran "unir forces per derrotar Trump i construir un futur en que creure". Clinton també ha repassat els diferents punts calents de la campanya i ha afirmat que "junts" hi podran fer front. La candidata demòcrata ha parlat de les taxes universitàries, del salari mínim i del canvi climàtic. També ha recordat les víctimes afroamericanes mortes a mans dels cossos de seguretat.

Les apel·lacions a Donald Trump han estat constants durant els discursos dels dos candidats demòcrates, criticant les seves propostes i el to de la seva campanya. "Crec que Trump comença a sentir la pressió", ha comentat Clinton.

L''endorsement' de Sanders a Clinton arriba després d'unes primàries més llargues i dures del que preveia la candidata demòcrata. Amb aquest suport, Clinton pot centrar la seva campanya en el candidat del Partit Republicà, el multimilionari de Nova York, Donald Trump.

Malgrat que Hillary Clinton ja tenia els delegats necessaris per ser escollida candidata del Partit Demòcrata a les eleccions presidencials, el suport de Sanders serveix per començar a unir el partit de cara a la convenció que comença el 25 de juliol. Des del passat dia 7, les campanyes dels dos candidats demòcrates ja treballen conjuntament per "construir una Amèrica forta i una economia que treballi per tothom, no només pels de dalt".

En aquestes primàries, Sanders ha estat un rival més resistent del previst i ha aconseguit més de 1800 delegats amb un discurs 'antiestablishment', contrari als privilegis de Wall Street i favorable a una economia molt més social i redistributiva.