Publicitat
Publicitat

A Brussel·les se li acaba el temps (i la paciència) amb Atenes

Queden menys de tres setmanes perquè acabi l’extensió del rescat a Grècia i qualsevol reunió entre els creditors i Atenes es considera una oportunitat que cal aprofitar. Així ha sigut durant la Cimera de la UE-CELAC, la reunió que els Vint-i-vuit han mantingut amb els països de Llatinoamèrica i el Carib a Brussel·les.

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, es va reunir amb la cancellera alemanya, Angela Merkel; el president francès, François Hollande; el del Consell de la UE, Donald Tusk, i el de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker -amb aquest últim, dues vegades-. Tocada la mitjanit de dimecres, Merkel, Hollande i Tsipras van marxar de l’edifici del Consell Europeu subratllant que havien mantingut “una discussió molt constructiva” en què van decidir “intensificar els esforços per superar les diferències” entre les parts.

Donald Tusk, revoltat

El malestar en les negociacions no ha deixat d’intensificar-se. Tusk, fins ara discret, va demanar ahir que “es necessiten decisions, i no més negociacions”. “No més jocs, no hi ha temps per als jocs. El dia [de la data límit] s’acosta i temo que algú digui que el joc s’ha acabat”, va etzibar. Poc després de pronunciar aquestes paraules, els tècnics de l’FMI que negocien amb les autoritats hel·lenes van abandonar Brussel·les perquè “hi ha grans diferències”. “No hi ha hagut progressos per reduir aquestes diferències en els últims dies i estem bastant lluny d’un acord”, va lamentar el portaveu de l’FMI, Gerry Rice.