Publicitat
Publicitat

Brussel·les publica l'última oferta que va fer a Atenes i apel·la al diàleg

La Comissió Europea diu que ho fa per "transparència" i per donar "informació" als grecs que diumenge que ve votaran sobre aquesta proposta

La Comissió Europea ha publicat aquest diumenge  l' última proposta que els creditors van posar sobre la taula en la negociació amb el govern grec.

Sota l'argument de la " transparència" i la " informació" per al poble grec, segons ha explicat en un tuit, Brussel·les ha publicat el llistat de mesures que reclamava a Atenes a canvi d'una entesa.

El comissari d'Afers Econòmics, el francès Pierre Moscovici, ha fet una crida a mantenir Grècia dins de l'euro i ha assegurat que la porta "està oberta" a les negociacions.

Entre les idees de la proposta que aquest diumenge ha publicat la Comissió Europea destaquen les següents:

  • IVA: Tres tipus amb el 23% com a general, també per a la restauració; el 13% com a reduït, per als hotels entre altres, i el 6% per a farmàcies, teatres i llibres.
  • Pensions: Una reforma a fons amb data 1 de juliol de 2015 que desincentivi la jubilació anticipada i redueixi considerablement la despesa.
  • Dèficit primari: Objectiu de l'1% de superàvit fiscal per a aquest 2015 i progressivament al 3,5 per al 2018.
  • Liberalitzacions: Obrir el mercat en sectors com ara notaries i transports en ferri.
  • Reforma laboral: Revisar la negociació col·lectiva.

La directora de l'FMI, Christine Lagarde, ha assegurat aquest diumenge que està "decepcionada" pel fracàs de les negociacions amb Grècia però ha insistit que manté la porta oberta a continuar el diàleg.

Etiquetes