Publicitat
Publicitat

El Bundesbank alerta que un 'Grexit' deixaria un "forat negre" de milers de milions a les finances d'Alemanya

El banc central germànic ha traspassat a les seves reserves 14.400 milions d'euros

El president del Bundesbank, el banc central d'Alemanya, Jens Weidmann, ha advertit del forat pressupostari que suposaria per a Alemanya la possible sortida de Grècia de l'euro, segons el diari econòmic Handelsblatt. Alemanya és el país més exposat al deute grec, amb 62.800 milions d'euros.

Weidmann va recordar dimecres passat durant una sessió del Consell de Ministres a Berlín que un 'Grexit' afectaria negativament els guanys del Bundesbank, afegeix el diari. En cas que es produís la marxa d'Atenes de la Unió Europea, ha precisat, el govern alemany hauria d'assumir que el banc central no pogués transferir en els propers anys part dels seus guanys a l'erari públic. La conseqüència d'això, segons Weidmann, seria un forat pressupostari de milers de milions d'euros en els pròxims anys.

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, havia calculat uns guanys del Bundesbank per valor de 2.500 milions d'euros a l'any. Segons el rotatiu, el Bundesbank ja ha traspassat a les seves reserves un total de 14.400 milions d'euros per contrarestar les conseqüències derivades de la crisi de l'euro, per exemple les possibles pèrdues en relació al deute adquirit pel Banc Central Europeu (BCE) .

No obstant això, aquestes provisions serien insuficients en cas d'un 'Grexit', segons indica el 'Handelsblatt'.