Publicitat
Publicitat

Cadàvers, orina i excrements: alerta sanitària al cim de l'Everest per totes les deixalles que s'hi estan trobant

Els residus que deixen les més de 700 persones que pugen l'Everest cada any està causant una alerta sanitària i mediambiental

El president de l' Associació de Muntanyisme del Nepal, Ang Tshering, va alertar aquesta setmana que les deixalles que deixen les més de 700 persones que cada any pugen a l'Everest s'estan convertint en una gran amenaça per a la salut i el medi. Segons ha explicat Tshering a l'agència Associated Press, els camps instal·lats a 5.300 metres i 8.850 metres estan habilitats amb tendes de campanyes, però no hi ha cap lavabo. Per això, detalla, molts excursionistes caven forats a la neu i hi fan les seves necessitats. L'acumulació d'orina i excrements és tal que, després de tants anys, “s'han convertit en una amenaça per a la salut”.

Tshering insta el govern a solucionar el problema, que ja ha donat alguns passos per millorar la situació mediambiental a l'Everest, on fins i tot s'hi han trobat cadàvers. L'any passat, el govern va imposar unes noves regles per aquells que volguessin pujar al cim de l'Everest: tothom que hi pugi ha de baixar al camp base amb 8 quilograms d'escombraries. Els excursionistes, a més, han de deixar una fiança de 4.000 dòlars, que perden si no tornen amb els 8 quilos de deixalles.

Més de 4.000 persones han pujat al cim de l'Everest des de 1953, quan l'escalador neozelandès Edmund Hillary i el seu guia sherpa, Tenzing Norgay, van arribar-hi per primera vegada.

Visibilitzant l'assetjament sexual