Publicitat
Publicitat

Cameron congela el sou dels seus ministres

Els diputats, que cobren 93.800 euros, tindran un augment salarial del 9%

Els membres del govern britànic tindran els seus sous congelats durant els propers cinc anys, com a part dels esforços per reduir el dèficit, segons ha informat avui el primer ministre, el conservador David Cameron.

En un article al dominical 'The Sunday Times', el cap del govern assegura que "estem tots en això" I subratlla que tot el Regne Unit ha de fer un esforç per aconseguir la recuperació del país i retallar l'endeutament. Cameron confia que la mesura permetrà estalviar uns 4 milions de lliures (5,6 milions d'euros) per a l'any 2020, quan acabarà la legislatura britànica que acaba de començar.

Els diputats amb càrrecs ministerials reben un salari anual brut de 134.565 lliures (188.391 euros), mentre que el del primer ministre és de 142.500 lliures (198.000 euros) brutes a l'any.

"Ningú pot pretendre fer veure que no queda un llarg camí per recórrer [en referència a la recuperació]. Hem retallat el dèficit d'una part de l'economia, però encara queda la meitat per pagar", ha assenyalat el primer ministre. "Jo vull que la gent no tingui dubtes. Fa cinc anys vaig dir que estàvem tots en això, i cinc anys després, res ha canviat", ha destacat el primer ministre sobre els esforços davant la crisi.

En el cas dels diputats sense càrrecs al govern, el sou actual és de 67.000 lliures (93.800 euros) anuals brutes, però s'espera que rebin un increment del 9% a finals d'any després de la recomanació en aquest sentit del supervisor parlamentari, l'anomenada Autoritat Independent d'Estàndards Parlamentaris (IPSA).