Publicitat
Publicitat

De fumar 'crack' a enviar amenaces de mort: la caiguda en picat de l'alcalde de Toronto

La ciutat canadenca no sap què fer amb el seu alcalde, que es nega a dimitir

Toronto no sap què fer amb el seu alcalde. La ciutat més important del Canadà sap, des de fa mesos, que el conservador Rob Ford consumeix drogues i s'emborratxa, però el líder municipal no ho va admetre fins dimarts, després que la policia admetés que els havia arribat un vídeo on se'l veia fumant 'crack'.

Però la confessió pública, davant dels mitjans de comunicació, no va anar seguida d'un anunci de dimissió. Ford, a més, va dir que està preparat per a la reelecció en el càrrec el 2014.

El seu càrrec, però, està trontollant. Aquest dimecres, els dos diaris principals de Toronto, ' Toronto Star' i ' Toronto Sun', han publicat un vídeo on se'l veu enviant amenaces de mort a algú amb un llenguatge molt barroer. El context no s'explica, ni tampoc a qui dirigeix les amenaces, però és evident que l'alcalde ha consumit alguna substància.

De fet, ho ha admès poques hores després que el vídeo es viralitzés. "Òbviament, estava molt, molt embriagat", ha dit el conservador Rob Ford, expressant que era molt "vergonyós" trobar-se en aquesta situació. Ford també ha admès que ha comès diversos "errors", tot i això, en cap moment ha mencionat el contingut del vídeo.

Segons una font propera a l'alcalde, el vídeo hauria estat gravat el febrer o març d'enguany.