Publicitat
Publicitat

Carly Fiorina, la primera dona republicana que aspira a la Casa Blanca

L'exconsellera delegada d'HP es vol posicionar com la millor candidata per fer front a la demòcrata Hillary Clinton

L'exconsellera delegada de Hewlett-Packard (HP), Carly Fiorina, ha anunciat aquest dilluns que aspira a ser la candidata republicana per a la presidència dels Estats Units el 2016. Així, es converteix en la primera dona de la llista de candidats del partit Republicà per a la Casa Blanca.

Recentment ha destacat entre els conservadors per les seves crítiques a Hillary Clinton, l'altra dona aspirant a la Casa Blanca pel bàndol demòcrata, i per la seva dura posició contra l'avortament. De fet, Fiorina creu que pot tenir avantatge en unes eleccions generals contra Clinton perquè podria diluir la seva crida per convertir-se en la primera presidenta dels Estats Units.

Fiorina, de 60 anys, és una de les executives més poderoses dels Estats Units que ha defensat la seva candidatura assegurant que ella "és la millor persona" per ocupar la presidència perquè "entén com funciona realment l'economia". Malgrat tot, HP, una de les empreses tecnològiques més grans dels EUA, va forçar la sortida de Fiorina com a líder del grup el 2005 arran de les dificultats per pair una fusió amb l'empresa d'ordinadors Compaq. La candidata republicana va rebre un paquet d'indemnitzacions valorat en més de 21 milions de dòlars (més de 18 milions d'euros).

Però la seva qüestionada direcció a HP li ha passat factura ja en el seu primer dia de campanya. Un crític ha creat  una pàgina web amb el seu nom per ressaltar que 30.000 persones van perdre el seu lloc de treball a l'empresa que va liderar. "Carly Fiorina no ha pogut registrar aquest domini, així que l'estic utilitzant per explicar quanta gent va acomiadar a Hewlett-Packard", diu l'encapçalament de la pàgina, fet que ha posat en evidència la candidata amb una trajectòria més que destacada en el sector tecnològic.