Publicitat
Publicitat

Centenars de nois segrestats al Sudan del Sud per combatre com a nens soldat

Unicef denuncia que les criatures "van directament de les aules al front" i acusa grups vinculats al govern

Centenars de nois han estat segrestats al Sudan del Sud per forçar-los a combatre, segons ha denunciat l'Unicef, l'agència de l'ONU dedicada a la infància. Una dada molt per sobre dels 89 nois que el mateix organisme va denunciar que havien estat segrestats el mes passat a les escoles a mans d'una milícia aliada al govern, concretament els Shilluk.

El país més jove del món està immers en una guerra civil des que les forces lleials al president Salva Kiir es van enfrontar als rebels liderats per l'exvicepresident Riek Machar. L'ONG Human Rights Watch ha denunciat els dos bàndols per utilitzar nens soldat.

"Ens temem que els nois van directament de les aules a la línia de front", ha denunciat Jonathan Veitch, representant de l'Unicef al Sudan del Sud. Hi ha testimonis que parlen de criatures de 12 anys armades, segons l'ONU, que creu que fins a 12.000 menors van ser forçats a combatre a tot el país l'any passat. El conflicte ja ha provocat 1,5 milions de desplaçats, i 2,5 milions de persones pateixen fam.