Internacional 01/07/2013

L'exèrcit egipci dóna 48 hores als partits polítics perquè compleixin les demandes dels ciutadans

Cinc ministres del govern han presentat la dimissió pel seu descontentament amb Mursi

Efe
2 min

El CaireL'exèrcit egipci ha donat un ultimàtum de 48 hores als partits polítics del país perquè "assumeixin la seva responsabilitat" i "compleixin les demandes del poble".

En un comunicat emès per la televisió estatal, l'exèrcit ha dit que anunciarà un full de ruta per al futur i que en supervisarà l'aplicació "si no es compleixen les reivindicacions del poble en aquest termini".

Cinc ministres presenten la dimissió

Cinc ministres egipcis han presentat la dimissió al cap de govern, Hisham Kandil, després de les massives protestes al país per reclamar la renúncia del president Mohammed Mursi i la convocatòria d'eleccions anticipades.

Els ministres presenten la dimissió per demanar “la caiguda del règim i perquè Mursi no ha respost a la demanda del poble, que ha sortit al carrer en les protestes del 30 de juny”, han manifestat els ministres.

Els membres que han presentat la dimissió són el titular de Turisme, Hisham Zaazu; el ministre de Telecomunicacions, Atef Helmi; el d'Assumptes Parlamentaris, Hatem Bagato; el de Medi Ambient, Jaled Fahmi, i el de Recursos Hídrics, Abdelqaui Jalifa.

Ultimàtum dels opositors

Els opositors a Mohammed Mursi han donat un ultimàtum fins demà a les 17 h al president del país perquè deixi el càrrec. Si no ho fa, el grup Tamarrud ('Rebel·lió') amenaça de començar una campanya de desobediència civil, segons un comunicat que ha difós avui a la seva pàgina web.

“Ja no és possible cap altra solució i no hi ha alternativa al final pacífic de poder dels Germans Musulmans, representats per Mursi, i a la convocatòria d'eleccions anticipades”, ha manifestat el principal moviment opositor de la presidència del país, abans de demanar a la policia, l'exèrcit i a la justícia que “prenguin partit de manera clara” per les seves demandes.

20 morts des d'ahir

Aquest ultimàtum arriba després que les manifestacions d'ahir hagin deixat 20 morts al país, en els darrers enfrontaments entre islamistes i opositors. Unes 700 persones també han resultat ferides, una d'elles un policia egipci, la majoria durant aquest diumenge. Les manifestacions van tenir un caràcter pacífic durant gairebé tot el dia, excepte a la nit.

La seu dels Germans Musulmans, el partit de Mursi, va ser atacada diumenge per uns quants manifestants que van llençar còctels Molotov i pedres, mentre que membres del partit disparaven des de dins de l'oficina contra els agressors. Diumenge de matinada, els opositors han aconseguit el control de l'edifici, han cremat totes les plantes de la seu i han causat importants danys materials.

P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats