Publicitat
Publicitat

Clinton es presenta com la presidenta de la classe mitjana en el seu primer míting multitudinari

Davant milers de persones a Nova York, ataca la política dels republicans d'afavorir els més rics

La candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Hillary Clinton, ha donat aquest dissabte el tret d'arrencada a la seva campanya amb el seu primer gran míting a Nova York, en el qual s'ha volgut erigir en la candidata dels treballadors i de la classe mitjana.

Retratant-se a si mateixa com una lluitadora pels drets dels ciutadans corrents, Clinton ha promès "fer que l'economia funcioni per a tots els nord-americans, no només els de dalt de tot". Segons Clinton, els treballadors es pregunten avui per què la riquesa està en mans només dels caps executius i dels gerents de fons de risc.

"Es deuen preguntar: 'Quan rebré els fruits de l'intens treball que faig?'. 'Quan podrà tirar endavant la meva família?'. I jo els responc: 'Ara'", ha arengat.

Clinton ha dirigit bona part de la seva intervenció davant milers de persones a deixar clara la seva intenció de defensar la classe mitjana si aconsegueix la Presidència el 2016.

La candidata ha atacat els republicans per haver afavorit els poderosos amb retallades d'impostos als rics i relaxant normatives, i ha assegurat que, malgrat que el partit compti amb noves veus, "tots segueixen cantant la mateixa cançó".

L'ex primera dama ha assenyalat que, en un moment en què els EUA segueix recuperant-se de la crisi, un dels seus models és Franklin Delano Roosevelt, el president del New Deal amb el qual el país va sortir de la Gran Depressió.

"El seu llegat va elevar un país i va inspirar presidents posteriors. Un és el president amb el qual vaig servir com a secretària d'estat, Barack Obama. Un altre és el meu marit, Bill Clinton", ha dit, arrencant una gran ovació per a l'expresident, que l'acompanyava en el míting.

Clinton també s'ha presentat com una defensora dels immigrants, dels homosexuals, de les dones i de les famílies, i aposta per millorar i abaratir l'educació o facilitar l'accés de tothom a l'educació preescolar.

Aquest gran míting a l'aire lliure marca un canvi en el camí de Clinton cap a les presidencials del 2016. L'ex secretària d'estat va llançar la seva campanya electoral al mes d'abril i s'ha dedicat fins ara a fer petits esdeveniments amb públics reduïts, centrant-se en estats claus com Iowa.