Publicitat
Publicitat

Conservadors i laboristes britànics, empatats a cinc dies de les eleccions

Les enquestes dominicals no aclareixen qui governarà, i amb quin soci ho haurà de fer, després dels comicis de dijous

Conservadors i laboristes, els dos principals partits britànics, segueixen molt igualats a quatre dies de les eleccions generals, segons les últimes enquestes publicades aquest diumenge a la premsa britànica.

Un sondeig de ComRes per 'The Independent on Sunday' i 'Sunday Mirror' atorga a les dues formacions un 33% del vot en els comicis del 7 de maig, seguits de l'euròfob UKIP, amb el 13% del suport, el Partit Liberal Demòcrata, amb el 8%, i el Partit Verd, amb el 7%.

Al 'The Observer', una enquesta d'Opinium situa els 'tories' de David Cameron en primer lloc amb un 35% del suport, seguits de prop pels laboristes d'Ed Miliband amb el 34% i a continuació el Partit d'Independència del Regne Unit (UKIP), amb el 13%, enfront del 8% dels liberaldemòcrates i el 5% dels verds.

'The Sunday Times' publica un sondeig de YouGov que dóna el lideratge als conservadors amb el 34%, seguits del Partit Laborista amb el 33%, el UKIP amb el 13%, els liberaldemòcrates de Nick Clegg amb el 8% i el Partit Verd amb el 5%.

Recta final de la campanya

En l'últim cap de setmana abans de les eleccions, els líders dels partits redoblen els seus esforços per fer sentir la seva veu i es creuen acusacions en un intent de recaptar el màxim de suports, a la vista que és improbable que cap d'ells tregui la majoria absoluta.

Les formacions minoritàries en ascens com el UKIP o l'SNP escocès, que arrasa a Escòcia, sembla que tindran la clau per donar el govern a 'tories' o laboristes, els únics amb opcions de guanyar a nivell nacional en aquests comicis.

Una enquesta separada al 'The Sunday Times' relativa a Escòcia confirma l'auge del Partit Nacionalista Escocès (SNP) de Nicola Sturgeon en aquest territori fins ara dominat pels laboristes.

Així, l'SNP, que només presenta candidats en aquest territori –per això no s'inclou en les enquestes nacionals–, obté un 49% del sufragi, enfront dels laboristes de Miliband, que registren el 25%, els conservadors de Cameron, amb el 17%, i els liberaldemòcrates de Clegg, amb el 5%.

Etiquetes