Publicitat
Publicitat

Cooperants catalans demanen ajuda per continuar reconstruint el Nepal

Pol Ferrús i Sara Pavone, que van viure el terratrèmol de fa més d'un any en primera persona, expliquen en un vídeo els fruits de la seva ONG Living Nepal

Un any i gairebé quatre mesos després que el terratrèmol de 7,8 graus arrasés el Nepal l'ONG catalana Living Nepal fa una crida a no oblidar el país asiàtic, on fins a 600.000 famílies –uns 3 milions de persones– encara viuen en refugis coberts per lones, sota ponts o en edificis insegurs.

Els impulsors de l'organització, Pol Ferrús i Sara Pavone, van viure en primera persona el sisme, i des de llavors estan ajudant en el procés de reconstrucció sobre el terreny, tal com han explicat diverses vegades a l'ARA.

La reconstrucció del Nepal s’eternitzaEl que va començar com una iniciativa en què es repartia material, com mantes per passar l'hivern, s'ha convertit amb el temps en un projecte de gran envergadura, i Living Nepal ha engegat projectes socioeducatius i d'educació emocional, tallers d'higiene, simulacres d'emergència o programes d' orientació per a professors, a més de reconstruir escoles, com l'organització explica en un nou vídeo publicat recentment.

No obstant això, la iniciativa de Ferrús i Pavone deixa clar que hi ha molta feina per fer. " Ningú va dir que fos fàcil, però continuem somrient", diuen al vídeo, que conclou: "Ens ajudes?".