Publicitat
Publicitat

El govern espanyol presumeix de les reformes per intentar frenar el contagi de Grècia

Diverses veus de l'executiu insisteixen que "Espanya no és Grècia" perquè "s'ha blindat davant de la incertesa"

Missatge a l'uníson del govern espanyol sobre Grècia. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, la secretària d'estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, i la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, han insistit aquest dimarts a posar distància entre la situació al país grec i l'espanyol.

Montoro ha aprofitat l'avinentesa per presumir de les reformes del govern de Rajoy, i ha afirmat que "Espanya no és Grècia", però "podria haver-ho estat" si no fos perquè "hem fet els deures". El ministre d'Hisenda ha dit també que seria molt negatiu que guanyés el no al referèndum de diumenge a Grècia i s'ha mostrat convençut que el país no sortirà de l'euro.

Currás, per la seva banda, amb un missatge molt similar, ha dit que l'Estat "s'ha blindat davant de la incertesa" per la recapitalització del sector financer i també per les reformes estructurals a què feia referència el seu cap del ministeri d'Hisenda.

En la mateixa línia, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha afirmat que Espanya "va fer el que havia de fer" i està "més preparada que mai per afrontar qualsevol crisi, inclosa la de Grècia".

Al matí, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit que Espanya no es contagiarà de la crisi grega a causa de les reformes que ha posat en marxa al llarg de la legislatura, tot i que ha reconegut que si Grècia surt de l'euro hi hauria un impagament d'uns 26.000 milions d'euros que aquest país deu a Espanya i que suposarien uns 2,5 punts de dèficit.