Publicitat
Publicitat

Corea del Nord assegura que està patint la pitjor sequera de l'últim segle

Les reserves d'aigua dels embassaments es troben sota mínims i els rius s'estan assecant

Corea del Nord ha informat mitjançant la seva  agència de noticies KCNA estar patint la pitjor sequera dels últims 100 anys. Aquesta situació no fa més que empitjorar la crisis alimentària crònica que arrossega el país.

Una tercera part de les 441.000 hectàrees de camps d'arròs de tot el país s'estan assecant per la falta de pluja que afecta principalment les províncies de Hwanghae del Nord i del Sud, on segons la KCNA s'han perdut el 58% i el 80% de les collites respectivament.

Tampoc ajuda el fet que les reserves nacionals d'aigua s'estiguin esgotant. Els embassaments estan sota mínims i els rius i altres corrents fluvials s'estan eixugant.

Malgrat la gravetat d'aquesta situació, Corea del Nord no ha demanat ajuda als veïns sud-coreans. El govern de Seül calcula que, en cas que continuï la falta de precipitacions, la producció agrícola es podria reduir entre un 15 i un 20%.

Els agricultors nord-coreans estan substituint l'arròs per altres cultius que no necessiten tanta aigua per créixer, en un intent de pal·liar la provable escassetat d'aliments d'aquest any.