En breu
Internacional 04/08/2012

Corea del Nord demana ajuda per les inundacions

Ferran Montoliu
1 min
Corea del Nord demana ajuda per les inundacions

BARCELONAEmpitjora una situació endèmica

Corea del Nord demana ajuda a la comunitat internacional per fer front a les pluges torrencials i les inundacions que afecten el país i que ja han deixat més de 100 morts i 100.000 desplaçats. Aquesta sol·licitud del règim de Pyongyang, generalment molt reticent a autoritzar l'entrada al país d'organitzacions estrangeres, mostra un canvi d'actitud davant els organismes internacionals.

Les pluges han empitjorat la falta d'aliments que viu el país asiàtic, on uns 16 dels 24 milions d'habitants pateixen desnutrició. Corea del Nord viu una escassetat sistèmica d'aliments provocada per una mala gestió pública de l'economia i per l'aïllament comercial internacional que ha causat el programa nuclear militar del país. Es calcula que fins a dos milions de persones han mort de gana al país des de mitjans de la dècada dels 90.

Petites mostres d'obertura

Kim Jong-un, el líder suprem d'un dels països més pobres del món, va dir ahir davant una delegació xinesa de visita al país que el seu objectiu és "desenvolupar l'economia i millorar la qualitat de vida de la gent perquè el poble coreà dugui una vida feliç i civilitzada".

Els analistes consideren aquestes declaracions com la demostració d'una certa voluntat de dur a terme una obertura gradual de l'economia del país, seguint l'exemple del que va fer l'únic aliat internacional del país, la Xina.

stats