Publicitat
Publicitat

Corea del Nord allibera un missioner canadenc presoner des del 2015

Hyeon Soo Lim, d'origen coreà, estava acusat de realitzar "activitats religioses" contraries al règim i de conspirar per "enderrocar" el govern nord-coreà

El règim comunista de Pyongyang ha anunciat aquest dimecres l'alliberament "per raons humanitàries" del missioner canadenc Hyeon Soo Lim, que es trobava empresonat a Corea del Nord des del 2015 i va ser condemnat a treballs forçats per a tota la vida per cometre "actes hostils" contra el país asiàtic. L'alliberament del religiós canadenc arriba en un moment de màxima tensió entre Corea del Nord i els Estats Units, i després de la mort el juny passat del nord-americà Otto Warmbier, que també havia estat empresonat a Corea del Nord.

Lim va ser alliberat "per motius de malaltia i des d'un punt de vista humanitari", segons un comunicat del Tribunal Central de Corea del Nord difós per la cadena estatal nord-coreana KCNA. El canadenc d'origen coreà va viatjar a Corea del Nord a través de la Xina a principis de gener del 2015 i va ser detingut aquell mateix mes per les autoritats nord-coreanes.

La màxima instància judicial del país va considerar que Hyeon Soo Lim havia conspirat per "enderrocar" el règim comunista en un suposat complot liderat pels governs dels Estats Units i Corea del Sud. Així mateix, el va considerar culpable d'haver comès "activitats subversives" amb l'objectiu de "danyar la dignitat de la direcció suprema i el sistema social de la RPDC [República Popular Democràtica de Corea]" i de dur a terme "activitats religioses anti-RPDC".

El condemnat, un sexagenari que liderava l'Església Presbiteriana de la Llum de Mississauga, una ciutat a la rodalia de Toronto, va reconèixer aquestes acusacions en una confessió divulgada el juliol del 2015 per l'agència oficialista nord-coreana, encara que diverses organitzacions van denunciar que el testimoni va ser probablement forçat per les autoritats.