Publicitat
Publicitat

ESTAT ISLÀMIC

Creix la violència a Turquia a pocs dies de les eleccions

Una batuda, explosions, tirotejos i nou morts al sud-est de Turquia: entre ells, dos policies i set jihadistes. Aquest va ser el resultat ahir de la batuda que va dur a terme la policia turca, que va entrar a escorcollar de manera simultània disset domicilis a la recerca de grups de terroristes seguidors de l’Estat Islàmic.

Era a la província de Diyarbakir, al Kurdistan turc, i, segons expliquen els mitjans locals, les forces de l’ordre van muntar un ampli dispositiu de seguretat que passava per envoltar la casa on hi havia d’haver els presumptes jihadistes amb vehicles armats. Però quan els agents van entrar al jardí, els van esclatar diversos explosius: sis van quedar ferits i dos van morir a l’hospital.

Llavors va començar un tiroteig que va durar hores, i que va acabar amb la detenció de tres suposats terroristes islàmics i set morts. “S’ha neutralitzat una cèl·lula important de l’Estat Islàmic”, va anunciar el portaveu del govern turc.

A la vegada, en un missatge televisat, el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, assegurava que l’executiu “farà el que sigui necessari” contra l’administració kurda al nord-est de Síria, que, segons ell, s’ha convertit en una “amenaça”. Queda una setmana per a les eleccions.

Contra les cèl·lules marxistes

Però, com un bumerang, li retornava la mort diumenge a la nit d’una noia de 25 anys, després d’estar una setmana en coma per un tret de la policia el 18 d’octubre en una batuda a casa seva a Istanbul. L’operació era contra suposades cèl·lules marxistes. “La responsabilitat d’aquest crim és de l’AKP [el partit d’Erdogan]”, va dir diumenge el diputat socialdemòcrata Baris Yarkadas en una visita a la família. La notícia va desencadenar disturbis. Ahir es va fer l’enterrament.

L’escalada de violència i tensió a Turquia no para de créixer.