Publicitat
Publicitat

Baixa participació al referèndum contra el matrimoni homosexual a Croàcia

Només un 9% del cens electoral ha votat durant el matí. L'objectiu de la consulta –impulsada per una organització catòlica– és vetar a nivell constitucional que dues persones del mateix sexe es puguin casar, tot i que no hi ha cap proposta de llei en aquest sentit

Només un 9% del cens electoral ha participat aquest matí de diumenge en el referèndum que Cròacia celebra per vetar a nivell constitucional que els homosexuals es puguin casar.

Segons la comissió electoral, unes 330.000 persones havien votat durant les primeres quatre hores, un nombre molt inferior al 47% registrat durant la consulta celebrada el 2012 sobre l'entrada del país a la Unió Europea.

Però d'acord amb la legislació vigent, el resultat del referèndum serà vinculant i vàlid simplement amb la majoria simple dels vots emesos, independentment del grau de participació.

"¿Vostè està a favor que s'introdueixi a la Constitució la definició del matrimoni com una unió entre home i dona?", és la pregunta que es planteja aquest diumenge als croats, en una consulta impulsada per l'associació catòlica 'En nom de la família'.

La majoria dels mitjans de comunicació han anunciat que no informaran des de la seu d'aquest col·lectiu ni informaran de les declaracions dels seus representats, responent així a la negativa de l'associació a acreditar molts periodistes.

'En nom de la família', va prendre aquesta decisió, que afecta fins i tot la televisió pública, en considerar que els mitjans no informaven correctament de la seva campanya contra el matrimoni homosexual.

Tant l'Església catòlica com l'oposició democristiana han demanat als ciutadans que votin pel sí, mentre que les associacions d'homosexuals i l'executiu han qualificat aquesta consulta de discriminatòria i homòfoba i han donat suport que es rebutgi la proposta de canvi constitucional.