Publicitat
Publicitat

'Charlie Hebdo', Copenhaguen, Brussel·les i Tolosa: els últims atemptats jihadistes a Europa

Al-Qaida i l'Estat Islàmic s'han atribuït quatre atacs des de 2012

  • 14 de Febrer 2015, Copenhaguen: Omar Abdel Hamid dispara contra els participants en un acte en un centre cultural de Copenhaguen en solidaritat amb les víctimes de l'atemptat del 7 de gener contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo', en què participava l'artista suec Lars Vilsk, amenaçat per haver publicat caricatures de Mahoma.  Mor un cineasta i tres agents de policia són ferits. Unes hores més tard, la matinada del dia 15, hi ha un tirotegi prop de la sinagoga de Krystalgade, durant la celebració d'una festa jueva. Mor un guarda de seguretat que treballava com a voluntari viglant el temple. Al-Hussein és abatut per la policia en una estació de tren.
  • 7-9 de gener de 2015, París: Els germans Chérif i Saïd Kouachi entren a la redacció del setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' i maten 12 persones, entre ells diversos dibuixants del diari. Els autors són abatuts dos dies després per la policia després d'haver-se fet forts en una fàbrica. L'atac és reivindicat per Al-Qaida a la Península Aràbiga. L'endemà Amedy Culilaby mata una policia municipal i el dia següent pren hostatges en un supermercat jueu a París: quatre ostatges i l'assaltant mor en entrar la policia. Deia actuar en nom de l'Estat Islàmic.
  • Maig de 2014, Brussel·les: Un jihadista francès mata a trets quatre persones en al Museu Jueu de Brussel·les. L'únic detingut és alliberat per falta de proves.
  • Març de 2012, Tolosa:  Mohamed Merah, francès d'origen algerià  mata quatre francesos a Montauban. Després ataca una escola jueva, on mata un adult i tres criatures. Es fa fort en un pis franc, i reivindica les accions en nom d'Al-Qaida.