Publicitat
Publicitat

Els EUA eliminen oficialment Cuba de la llista de països patrocinadors del terrorisme

La mesura tindrà un efecte limitat en la retirada de sancions per part de Washington a l'Havana

Els Estats Units han eliminat oficialment aquest divendres Cuba de la seva llista de països patrocinadors del terrorisme, segons ha informat el departament d'estat dels EUA en un comunicat. A la llista ara només hi queden Síria, l'Iran i el Sudan, ja que Corea del Nord en va sortir el 2008 a petició de l'expresident George W. Bush.

La sortida de la llista és un pas més en el camí per refer les relacions diplomàtiques entre tots dos països. No obstant això, és una mesura força simbòlica, ja que tindrà un efecte limitat en la retirada de sancions per part dels EUA a l'illa. "A la pràctica es mantindran la majoria de les restriccions a les exportacions per l'ampli embargament comercial i d'armament", ha explicat una font de l'administració nord-americana.

El president Barack Obama va anunciar que eliminaria Cuba de la llista aquest 14 d'abril com a part d'un canvi de política que intentarà restablir les relacions diplomàtiques que Washington va tallar el 1961. Les dues parts han celebrat quatre rondes de negociacions d'alt nivell des del desembre i asseguren que s'estan acostant a un acord per reobrir les ambaixades.