Publicitat
Publicitat

Segon bloguer assassinat a Bangladesh per les seves crítiques a l'extremisme islàmic

Avijit Roy, un famós intel·lectual laic també va morir a cops de matxet al febrer

Bangladesh ha tornat a ser escenari de l'assassinat a punyalades d'un jove bloguer crític amb l'extremisme islàmic. Fa poc més d'un mes un altre famós bloguer laic va ser assassinat en circumstàncies molt similars.

Aquest cop la víctima és Washiqur Rahman Babu, un noi de 27 anys que va ser atacat per 3 persones a un barri industrial cèntric de Dacca. "Li van clavar més de deu punyalades, potser quinze, amb un ganivet tradicional del Bangladesh", ha explicat la policia a EFE. Les autoritats, que vinculen l'atac amb "cercles extremistes" religiosos, han detingut a dos joves estudiants de les escoles alcoràniques.

El passat 26 de febrer també va ser assassinat a cops de matxet Avijit Roy, un reconegut escriptor i bloguer laic estatunidenc d'origen bangladeshià. Un incident que va commocionar a la classe intel·lectual i liberal del país.

A Bangladesh un 90% dels seus habitants són musulmans i hi predomina una interpretació moderada de l'islam.
A més, l'actual govern ha fet molta èmfasi en el caràcter secular de l'Estat. Tot i això, al 2013 va sorgir un moviment de protesta secular que demanava la forca per als líders de la formació islàmica Jamaat-e-Islami (JI) i la il·legalització d'aquest partit.