Publicitat
Publicitat

Dallas homenatja JFK amb un minut de silenci en els 50 anys de l'assassinat

Les campanes de la ciutat han repicat a l'hora en què es va produir en magnicidi a la plaça Dealey

Milers de persones han guardat aquest divendres un minut de silenci a la plaça Dealey de la ciutat de Dallas, als EUA, a les 12.30 hora local, just en el moment i el lloc on fa 50 anys dos trets van acabar amb la vida del president nord-americà John F. Kennedy.

El minut de silenci ha estat el moment central d'un acte d'homenatge que la ciutat de Dallas ha fet en memòria del president assassinat, i en el qual s'han projectat, s'han llegit discursos i s'ha interpretat música per subratllar el llegat polític i cívic que va deixar Kennedy el país .

Just abans del minut de silenci, les autoritats, militars i civil han escoltat el repicar de les campanes de tot Dallas en memòria de Keneddy, el primer president catòlic dels EUA, el més jove a ser elegit i en morir.

Dallas, un estigma

Amb aquests homenatges, Dallas vol redimir l'estigma de ciutat radical i violenta que va arrossegar durant anys arran del magnicidi.

A tot el país , les banderes dels edificis federals i estatals onegen a mig pal i a l'àrea de Boston, d'on era originari el president, s'ha fet homenatges a la biblioteca presidencial i al museu dedicat a ell.

Etiquetes