Publicitat
Publicitat

Estats Units

Dallas es prepara per commemorar el 50è aniversari de la mort de JFK

La ciutat on va ser assassinat el president nord-americà acull aquesta tarda la cerimònia oficial per recordar-lo

Dallas acull aquest divendres la cerimònia oficial per recordar el 50è aniversari de l'assassinat del president dels Estats Units John Fitzgerald Kennedy. És la primera vegada que la ciutat fa un acte oficial per commemorar el dia més fosc en la història d'aquesta ciutat.

Kennedy serà recordat amb pregàries, un discurs de l'Alcalde Mike Rawlings i maniobres de jets militars sobre la plaça Dealey, on el president va rebre tres trets.

La cerimònia, que començarà a les 11:30 (hora nord-americana, a les 17:30 a Catalunya), coincidirà amb l'hora en que fa cinquanta anys la comitiva presidencial passava pels aquells carrers plens de gent. Només 5.000 persones podran assistir a la cerimònia de la plaça però hi haurà pantalles de vídeo instal·lades per tot el centre de la ciutat.

En anteriors aniversaris, defensors de teories de la conspiració havien ocupat la plaça Dealey per denunciar que la versió oficial és falsa i que Lee Harvey Oswald no va actuar sol quan va disparar tres trets al president des de la sisena planta d'un magatzem de llibres escolars.

Dallas va ser una ciutat estigmatitzada durant molts anys després de l'assassinat i havia evitat fer-ne cap commemoració oficial. Fa anys, però, que l'estigma va desaparèixer i el pis des d'on Oswald va disparar és una de les seves principals atraccions turístiques.