Publicitat
Publicitat

Denuncien 15 bombers a Sicília per provocar focs amb l'objectiu de cobrar per extingir-los

La investigació va començar quan les autoritats es van adonar que el grup feia el triple d'intervencions que la resta de companys

Un grup de 15 bombers voluntaris han estat denunciats aquest dilluns, i un d'ells arrestat, per provocar incendis i simular peticions d'auxili al municipi sicilià de Ragusa, al sud del país, amb l'objectiu de guanyar diners per la seva intervenció, ha informat la policia italiana.

La Fiscalia de Ragusa ha denunciat aquest grup de bombers i ha ordenat l'arrest d'un d'ells, identificat com D.V.D., de 42 anys i encarregat de coordinar els voluntaris de la zona. 

Segons l'acusació, aquests voluntaris provocaven els incendis, generalment de petites dimensions, en jardins o contenidors d'escombraries, i després simulaven peticions d'auxili per acudir ells mateixos a sufocar les flames. Els equips d'aquest destacament s'aproximaven a la zona de l'incendi abans fins i tot que es declarés per tal de tenir prioritat en la seva extinció, segons ha demostrat la policia en un vídeo amb un seguiment GPS dels camions.

Per les seves intervencions, datades entre el 2013 i el 2015, cobraven de l'Estat deu euros cada hora, de manera que han estat acusats de desfalc i estafa. La investigació va començar quan les autoritats es van adonar que aquesta esquadra de bombers feia el triple d'intervencions que la resta.

En una intercepció telefònica divulgada també per la policia se sent com dos dels membres d'aquesta xarxa comenten les seves sospites que estaven sent investigats. Un d'ells va arribar a confessar: "Hem provocat incendis, ho saben. Ells ho saben".