Publicitat
Publicitat

Almenys 126 morts i 260 ferits en el doble atemptat suïcida al Iemen

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de les dues explosions que han tingut lloc a dues mesquites xiïtes de Sanà

A lmenys 126 persones han mort i 260 han quedat ferides aquest divendres en dos atemptats suïcides en dues mesquites de Sanà, la capital del Iemen, durant les oracions del migdia, segons una font mèdica consultada per Reuters.

Les mesquites a Sanà són conegudes  per ser utilitzades principalment pels partidaris del grup musulmà xiïta H outhi, que té el control de la major part del nord del Iemen, incloent-hi la capital. Un dels temples atacats és la mesquita xiïta d'Al Hashush, situada al barri d'Al Yarraf, al nord de Sanà, on diversos camions evacuaven les restes de les víctimes. L'altre és Badr,  en un barri ocupat al centre de Sanà.

Un tercer suïcida ha intentat immolar-se en una mesquita a la província septentrional de Saada, però l a bomba ha esclatat abans d'hora i només ha mort l'atacant, segons ha explicat u na font de seguretat a Reuters .

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria dels atemptats al Iemen en un missatge d'àudio difós per la ràdio del grup. Es el primer cop que els jihadistes de l'EI reclamen l'autoria d'un atemptat terrorista en territori iemenita, considerat base de l'organització terrorista Al-Qaida a la Península Aràbiga. Els integrants de l'EI, de confessió sunnita, consideren que els houthis són infidels.

L'ascens al poder dels houthis amb el suport de l'Iran, el setembre de l'any passat, ha aprofundit les divisions en la complexa xarxa del Iemen de lleialtats polítiques i religioses i ha deixat el país cada vegada més aïllat del món exterior.