Publicitat
Publicitat

VIOLÈNCIA SEXUAL

Detencions pel linxament massiu d’un acusat de violació a l’Índia

El van anar a buscar a la presó, el van treure al carrer a la força i van arrossegar i apallissar el seu cos nu fins a matar-lo set quilòmetres més lluny. Eren milers contra un i no tenien proves per determinar que el seu objectiu fos realment culpable, però la ràbia els va poder i ara 22 d’ells -de moment- hauran de tenir-se-les amb la justícia.

La ciutat índia de Dipamur està encara en toc de queda després que dijous passat una multitud dels seus habitants decidissin fer justícia pel seu compte i matessin el presumpte violador d’una noia universitària. La gravació del linxament per part dels mateixos autors i la difusió de les imatges a internet -probablement com a toc d’atenció als agressors sexuals- han servit a la policia per identificar alguns dels que van matar Syed Darid Khan, que va acabar lligat a la torre del rellotge de Dipamur un cop va ser mort.

Segons va explicar l’inspector de la policia local, Wabang Jamir, es preveuen més detencions pròximament, i va declarar que tant els missatges de text a través dels mòbils com d’internet han sigut bloquejats a la regió per evitar “tensions”. La realitat, però, és que la tensió és inevitable en un país on les violacions s’han convertit en el pa de cada dia. Després que el 2012 la violació i mort d’una noia provoqués protestes sense precedents per la situació de la dona al país asiàtic i forcés el govern a endurir les penes per delictes sexuals, la polèmica s’ha tornat a encendre després que l’executiu hagi prohibit un documental sobre aquells fets. El vídeo, produït per la BBC, inclou una entrevista en què un dels violadors, condemnat a pena de mort, culpa la víctima del que va passar.