Publicitat
Publicitat

Detinguda a Canàries una dona acusada de reclutar nenes per enviar-les a zones controlades per l'Estat Islàmic

Mantenia contacte directe amb operatius de l'organització terrorista a Síria

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a Arrecife (Lanzarote) una dona acusada de reclutar nenes i adolescents, a les que facilitava el seu desplaçament a zones controlades per l'organització terrorista Estat Islàmic. Segons ha informat el ministeri de l'Interior, la detinguda, de nacionalitat espanyola, mantenia contacte directe amb operatius d'Estat Islàmic ubicats a Síria.

Aquesta operació, que continua oberta, ha estat coordinada pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1 i per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, i realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional.

Amb aquesta detenció són 47 els arrestats aquest any per terrorisme jihadista a l'Estat, i un total de 114 en el que va de legislatura, després de l'operació, el cap de setmana a Badalona (Barcelona), contra un home de nacionalitat marroquina per enaltiment i proselitisme en les xarxes socials.

La d'aquest dimarts no és la primera operació contra la captació de dones per a l'Estat Islàmic. El desembre de 2014, a Ceuta, Melilla, Barcelona i Castillejos (Marroc) van ser detinguts tres homes i quatre dones (una d'elles menor) acusats d'haver captat 12 dones a les que havien promès una vida idíl·lica com "veritables guerreres jihadistes" o com a esposes d'algun mujahidins. El febrer de 2015 van ser detingudes a Melilla i Catalunya quatre persones més que també captaven dones.

A més, a l'agost de 2014 van ser detingudes a Melilla dues dones, una d'elles menor, quan intentaven passar al Marroc per integrar-se en una cèl·lula islamista i anar a combatre a Orient Mitjà.

Més recentment, el passat 7 de març, es va aturar a l'aeroport de Barcelona a una altra dona que havia estat interceptada a Turquia quan intentava entrar a Síria. La detinguda havia abandonat la ciutat de Rubí (Barcelona) el passat mes de desembre, enduent-se al seu fill de 3 anys, de nacionalitat espanyola.

Visibilitzant l'assetjament sexual