Publicitat
Publicitat

Detingut un home que intentava accedir a la Torre Eiffel amb un ganivet

L'individu va actuar sol i va cridar: "Al·là és el més gran!", però va ser ràpidament controlat

Un home que va intentar accedir a la Torre Eiffel amb un ganivet va ser detingut ahir a la nit per la policia francesa, segons ha informat el gestor d'aquesta atracció turística. L'individu va actuar sol i va cridar: "Al·là és el més gran!", però va ser "ràpidament controlat i detingut" al voltant de les 23.30 h. No hi va haver ferits.

Hi ha la circumstància que ahir a la nit la Torre Eiffel estava il·luminada de forma extraordinària amb els colors del club de futbol del París Saint-Germain (PSG) i de la selecció brasilera a causa de la presentació del futbolista Neymar a aquest equip. Encara es desconeixen les motivacions i les circumstàncies d'aquest intent frustrat d'irrupció en el monument, que normalment permet l'entrada de turistes fins a mitjanit i que ahir va ser evacuat un quart d'hora abans del que és habitual.

Obertura d'una investigació 

La Fiscalia Antiterrorista de França ha obert una investigació aquest diumenge per tal d'aclarir els fets. En un interrogatori a la policia, el detingut, que és un francès nascut a Mauritània l'any 1998, ha reconegut que el seu pla era atemptar contra un militar i que estava en contacte amb l'Estat Islàmic, segons han indicat els mitjans francesos. 

El detingut és investigat per "associació terrorista amb la finalitat d'atemptar contra les persones" i per "temptativa d'assassinat sobre persones dipositàries de l'autoritat pública". Tot i així, les primeres investigacions apunten que l'home té problemes psiquiàtrics i que estava internat en un centre, del qual havia sortit perquè tenia un permís del 4 al 6 d'agost.