Publicitat
Publicitat

Detinguts onze soldats per assaltar l'hotel d'Erdogan durant el cop d'estat

La policia turca vincula els militars amb la unitat que volia aturar el president durant la sublevació

La policia turca ha detingut aquest dilluns onze soldats acusats de participar en la unitat que va assaltar l'hotel on es trobava el president del país, Recep Tayyip Erdogan, durant el cop d'estat fallit del passat 15 de juliol. Així, només queda un soldat pròfug, segons la informació que recull l'agència Efe.

Els militars han estat localitzats en un bosc a uns 20 quilòmetres al nord-est de Marmaris, una localitat turística costanera on estiuejava Erdogan quan va produir-se el cop. 

Segons les informacions de la cadena CNNTürk, un veí hauria identificat els soldats i ha avisat la policia. Nous d'ells van lliurar-se als agents i dos més van ser localitzats més tard.

Erdongan pren el control directe del poder militar 

Quinze dies després del cop d'estat fallit, Erdogan manté l'estat d'emergència al país, les detencions es compten per milers i el líder turc continua acumulant poder i encaminant el país cap a un règim presidencialista en detriment del parlamentarisme.

Aquest diumenge, Erdogan va ordenar el tancament de totes les acadèmies militars i instituts de suboficials del país i l’expulsió de 1.389 soldats més. De moment, ja són 3.000 els militars apartats, acusats d’haver participat en la sublevació o de ser seguidors del clergue islàmic Fethullah Gülen, considerat el cervell del cop. Hi ha més de 60.000 persones castigades -a la presó, destituïdes o sancionades- de tots els sectors, des de periodistes fins a mestres i jutges.