Publicitat
Publicitat

Els països de l'euro, oberts a discutir la reestructuració del deute amb el nou govern grec

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, subratlla que l'executiu liderat per Syriza ha de respectar els compromisos del rescat

L'endemà de la històrica victòria de Syriza a Grècia, el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, s'ha mostrat obert a discutir amb el futur govern del país la reestructuració del deute. Això sí –ha subratllat l'holandès–, sempre que Grècia compleixi amb les condicions del rescat.

"Com a membre de la zona euro, Grècia ha de complir amb les normes de l'eurozona i tot el que es va acordar per al rescat", ha dit Dijsselbloem. "Si és necessari, discutirem sobre la reestructuració del deute, però encara és massa aviat per parlar-ne", ha assegurat. Els ministres d'Economia dels socis de l'euro es reuneixen aquest dilluns a la tarda per valorar el canvi de govern al país hel·lè.

Dijsselbloem ha felicitat la formació d'Alexis Tsipras i ha assegurat que l'Eurogrup està "preparat" per parlar amb el nou govern. Una de les primers decisions a prendre, segons ha admès el president de l'Eurogrup, serà si s'aprova una nova extensió del rescat perquè hi hagi més temps per negociar. 

Breu declaració de la Comissió

La Comissió Europea també ha fet una breu declaració sobre la victòria de Syriza per deixar clar que Brussel·les "respecta totalment la tria democràtica i sobirana" dels ciutadans grecs i subratlla que l'executiu comunitari està disposat a seguir treballant per donar suport a Grècia.