Publicitat
Publicitat

Letònia

Dimiteix el govern de Letònia per la tragèdia del centre comercial de Riga

54 persones van morir dijous passat quan va esfondrar-se el sostre de l'edifici

El primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, ha anunciat aquest dimecres la seva dimissió i la del seu govern després que dijous passat s'esfondrés el sostre d'un centre comercial a Riga que va deixar 54 morts.

El cap de l'executiu letó ha anunciat la seva decisió davant dels periodistes després de reunir-se amb el president de la república bàltica, Andris Berzins.

La dimissió porta incertesa política a un país que ha d'unir-se a l'eurozona el gener i que és vist com un exemple de prudència fiscal i recuperació econòmica a Europa.

"Anuncio la meva dimissió com a primer ministre i assumeixo la responsabilitat política de la tragèdia", va dir Dombrovskis en roda de premsa. El seu govern havia estat molt criticat després del desastre.

La causa de l'esfondrament encara no s'ha determinat, tot i que la policia ha obert una investigació criminal que se centra en la construcció de l'edifici. Els mitjans locals van explicar que s'estava construint un jardí a la teulada de l'edifici, situat a mitja hora del centre de la capital letona.