Portugal
Internacional 01/07/2013

Dimiteix el ministre de finances de Portugal

Vitor Gaspar, artífex de les polítiques d'austeritat aplicades al país i considerat el membre més poderós i més impopular de l'executiu conservador, ha presentat la seva renúncia a Passos Coelho

Agències
1 min
L'exministre de finances portuguès, Vitor Gaspar / REUTERS

LisboaEl ministre de finances de Portugal, Vitor Gaspar, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió. Era l'artífex de les polítiques d'austeritat aplicades al país i se'l considerava el membre més poderós de l'executiu del conservador Pedro Passos Coelho.

La secretària d'estat del Tresor portuguès, Maria Luís Albuquerque serà la seva substituta.

Fonts oficials han confirmat la sortida de Gaspar del govern lusità, que arriba mentre el ministre preparava noves mesures d'austeritat, rebutjades per tots els partits de l'oposició.

De 52 anys, aquest antic consultor i funcionari de la Comissió Europea i el Banc Central Europeu, va ser juntament a Passos Coelho el principal defensor de la política de retallades pressupostàries aplicades a Portugal des de l'arribada al poder dels conservadors, el juny del 2011. Gaspar s'havia convertit en el ministre més impopular del govern i la seva dimissió havia estat reclamada moltes vegades en debats parlamentaris, manifestacions i protestes com ara la vaga general de la setmana passada, la quarta en dos anys de l'executiu de Passos Coelho.

stats