Publicitat
Publicitat

Dimiteix el policia que va amenaçar joves negres a la festa de la piscina de Texas

L'agent ha renunciat voluntàriament i el cap de la policia diu que el seu cas és "indefensable". Cobrarà una pensió i mantindrà els seus beneficis com a policia

L'agent de policia que va agredir una adolescent negra durant una festa en una piscina de McKinney (Texas, EUA) divendres, Eric Casebolt, ha dimitit, segons han informat els seus advocats. Casebolt estava suspès de feina, encara que no de sou, des que va aparèixer a les xarxes socials un vídeo de l'incident en el qual s'aprecia com l'agent fa un ús desproporcionat de la força per immobilitzar la menor i després apunta amb la seva pistola contra un grup de joves que intentaven defensar-la. El cas ha revifat la polèmica sobre la violència policial racial als Estats Units i ha indignat la comunitat afroamericana.

El cap del Departament de Policia de McKinney, Greg Conley, ha dit que l'actuació de Casebolt és "indefensable" i ha assegurat que l'agent ha renunciat de forma voluntària. "Els nostres policies, el nostre entrenament i les nostres pràctiques no tenen res a veure amb aquest tipus d'accions. Tal com mostra el vídeo, ell estava fora de control durant l'incident. Hi havia 12 agents al lloc dels fets i 11 van actuar com se'ls ha entrenat", ha afegit Conley. El cap policial ha aclarit que Casebolt cobrarà una pensió i mantindrà els beneficis que es deriven del seu servei com a policia.

D'altra banda, el Departament de Policia de McKinney ha retirat els càrrecs contra el jove de 18 anys Adrian Martin, l'únic que va resultar detingut en l'incident de la piscina. Els fets van passar divendres, quan diversos joves negres van acudir, convocats per les xarxes socials, a una festa a la piscina pública de Craig Ranch, un barri acomodat i de majoria blanca de McKinney.