Almenys 24 morts en un atac terrorista durant una desfilada militar a l'Iran

Un grup d'homes armats han començat a disparar contra el públic i les unitats de l'exèrcit

Almenys 24 persones han mort i desenes més han resultat ferides durant una desfilada militar a la ciutat d'Ahvaz (a l'oest de l'Iran). Quatre homes armats han començat a disparar indiscriminadament contra el públic, segons ha informat aquest dissabte la televisió estatal iraniana. Alguns dels ferits estan hospitalitzats en estat greu i no es descarta que augmenti la xifra de morts.

El vicegovernador de la regió, Ali Hussein Zadeh, ha explicat que entre les víctimes mortals hi ha un periodista, sense precisar si la resta de morts són civils o militars. La mateixa font ha fixat el nombre de ferits per trets en 21, però l'agència ISNA augmenta la xifra fins a 60. El governador de la província de Khuzestan, Gholamreza Shariati, ha informat que s'han abatut dos dels terroristes. Els cossos de seguretat iranians han detingut els altres dos.

Els atacants anaven vestits de militars i Shariati assegura que "la situació ja està sota el control de la policia". Els terroristes han disparat contra les unitats de l'exèrcit i els Guardians de la Revolució que desfilaven, des d'un edifici pròxim situat al darrere de la tribuna de les autoritats. Tot i així, cap responsable polític ha resultat ferit per l'atac.

Ara com ara es desconeix la xifra exacta de víctimes d'aquesta celebració amb motiu de la Setmana de la Sagrada Defensa, que commemora la guerra entre l'Iran i l'Iraq. La televisió estatal ha apuntat a seguidors de la doctrina religiosa takfiri com a responsables de l'atac. Aquesta minoria àrab ha protagonitzat algunes protestes esporàdiques a la província iraniana de Khuzestan.

Enfrontament amb els EUA

El govern de l'Iran ha culpat de l'atac un "règim estranger" patrocinat pels Estats Units, i ha advertit que hi donarà "una resposta ràpida i decisiva". El ministre d'Exteriors iranià, Mohamad Yavad Zarif, ha dit al seu compte de Twitter que "l'Iran responsabilitza els patrocinadors del terrorisme de la regió i els seus amos dels EUA" de l'atac d'Ahvaz.