Publicitat
Publicitat

Dos adolescents perden un braç en un doble atac d'un tauró en una platja als EUA

Els fets van tenir lloc aquest diumenge en una platja de Carolina del Nord

Dos adolescents van perdre cadascun un braç en dos atacs de taurons aquest diumenge a la mateixa platja de Carolina del Nord, a la costa est dels EUA. El primer atac el va patir una noia de 13 anys, que va ser sorpresa pel tauró quan nedava en una platja de l'illa; una hora i mitja més tard va tenir lloc el segon atac, aquest cop a un adolescent de 16 anys.

Les dues víctimes van ser traslladades en helicòpter a l'hospital regional de la localitat de Wilmington, a Carolina del Nord, on van arribar en estat crític. La jove va patir l'amputació del braç per sota del colze, i podria perdre també una de les dues cames. En el cas del noi, la pèrdua va ser per sota de l'espatlla. Tots dos estan en condició estable després de ser intervinguts.

L'alcaldessa de la ciutat, Betty Wallace, ha destacat que aquest tipus d'atacs són "molt inusuals" a l'illa i que les autoritats estudien la situació. La platja va ser tancada ahir però avui està oberta i vigilada per diversos helicòpters, una manera d'intentar tranquil·litzar els ciutadans, després que la divulgació de la notícia dels atacs provoqués el pànic a Oak Island, una popular destinació turística del sud de Carolina del Nord, que té 7.000 residents a l'hivern però que es multipliquen fins als 25.000 en els mesos d'estiu.