Publicitat
Publicitat

Dos detinguts més per l'assassinat de Nemtsov, opositor de Putin

Els quatre arrestats són originaris d'una república caucàsica

Les forces de seguretat russes han detingut dos sospitosos més de l'assassinat de l'opositor liberal rus, Borís Nemtsov, tirotejat el passat 27 de febrer a escassos metres del Kremlin. Tots dos serien còmplices dels dos txetxens arrestats dissabte pel Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB), Anzor Gubashev i Zaúr Dadaev, segons han informat les agències locals.

Un seria el germà menor de Gubashev, Shaguid, i l'altre, el que acompanyava Dadaev al cotxe en què suposadament es van donar a la fuga després de cometre l'assassinat en un pont sobre el riu Moskva, a prop de la Plaça Roja.

El secretari del Consell de Seguretat de la república d'Ingúixia, Albert Barajóev, va explicar a mitjans locals que Dadaev és subcomandant d'un batalló del Ministeri txetxè de l'Interior, mentre Gubashev treballa en una empresa de seguretat de la regió de Moscou.

Encara que tots els detinguts són txetxens, la seva família resideix a la veïna república nord-caucàsica d'Ingúixia, on els seus pares han estat interrogats per la policia local en connexió amb el cas. Les mares de Dadaev i Gubashev van assegurar que desconeixien el parador dels seus fills, però van negar rotundament que estiguin implicats en la mort del conegut polític opositor, qui va morir a l'acte després de rebre quatre trets a l'esquena.

Nemtsov, de 55 anys, va ser assassinat a trets fa una setmana mentre passejava amb una amiga per un pont al costat del Kremlin, hores abans que participés en una manifestació a Moscou en contra de la participació russa a la guerra de l'Est d'Ucraïna. El govern de Vladímir Putin  va vetar l'entrada a diplomàtics occidentals que pretenien assistir al funeral de l'opositor.